Alle informatie over EnergyZero op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over EnergyZero. EnergyZero is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van EnergyZero betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij EnergyZero

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij EnergyZero betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

Bij EnergyZero betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald. Daarnaast betaal je bij EnergyZero leverkosten. Deze aanbieder levert zowel stroom als gas op basis van dynamische energietarieven.

Facts & figures EnergyZero

Hieronder zie je in één oogopslag alles van EnergyZero op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

geen voorschot
maandelijks

klantenservice

chat
e-mail

leverkosten

€ 7,48 per maand
€ 7,48 per maand

Facturatie bij EnergyZero

Voor de start van levering moet je een aanbetaling doen wat tevens direct ook het eerst maandbedrag is. De volgende maandbedragen worden op de 25e van de maand geïncasseerd. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je bij aanvang twee maandbedragen in slechts een paar dagen moet betalen. Uiteraard wordt een eventueel teveel betaald bedrag op de jaarafrekening weer verrekend.

Het maandbedrag wordt berekend door jouw verwachte verbruik te vermenigvuldigen met het gemiddeld verwachte tarief voor stroom en/of gas voor de komende twaalf maanden.

Salderen bij EnergyZero

Ook bij EnergyZero kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van EnergyZero misschien net iets anders dan je gewend bent.

Bij aanbieder EnergyZero werkt het als volgt:
Om te kunnen salderen moet je zelf energie opwekken via zon, wind of via een coöperatie. De salderingsregeling is vastgelegd in wet en is voor nu verlengt tot 2025. Tot die tijd gaat het op de volgende manier:
Voorbeeld
Totaal verbruik = 1000 kWh
Totaal teruggeleverd = 500 kWh
Netto verbruik = 500kWh
Er is in een jaar tijd 1000kWh verbruikt maar er is 500kWh teruggeleverd. Er is netto 500kWh verbruikt en alleen dit verbruik zal in rekening gebracht worden. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd strepen we één kWh verbruikt weg. één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst salderen wij het normaal verbruik en daarna het dal.

Heb jij een Flex-contract, dan rekenen wij het uurtarief per verbruikte kWh en het uurtarief per opgewekte kWh. De waarde van de kWh verbruikt of teruggeleverd zijn terug te vinden in jouw account. Wil jij weten wat de huidige uurtarieven zijn? Klik dan hier hier.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over EnergyZero

Heb jij een vraag of opmerking over EnergyZero? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *