Alle informatie over NextEnergy op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over NextEnergy. NextEnergy is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van NextEnergy betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij NextEnergy

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij EnergyZero betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

Bij NextEnergy betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald. Daarnaast betaal je bij NextEnergy leverkosten. Deze aanbieder levert zowel stroom als gas op basis van dynamische energietarieven.

Facts & figures NextEnergy

Hieronder zie je in één oogopslag alles van NextEnergy op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

voorschot
maandelijks

klantenservice

telefonisch
e-mail

leverkosten

€ 5 per maand

Facturatie bij NextEnergy

Het hanteren van een maandelijks voorschot – ondanks de wisselende energieprijzen – heeft de volgende voordelen: 
• Je weet precies hoeveel je maandelijks aan energiekosten kwijt bent. 
• Dankzij het maandelijkse voorschot worden de kosten over het jaar verspreid. Dit voorkomt onverwacht hoge energierekeningen in de winter. 
• Dankzij het maandelijkse voorschot houdt je grip op je energiekosten. Je energierekeningen blijven gelijk, ook bij de grote veranderingen door de dynamische energieprijzen.

Lees er alles over op de FAQ pagina van NextEnergy.

Salderen bij NextEnergy

Ook bij EnergyZero kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van EnergyZero misschien net iets anders dan je gewend bent.

Bij aanbieder NextEnergy werkt salderen als volgt:
Bij NextEnergy vergoeden ze de daadwerkelijke marktprijzen, zowel voor jouw verbruik (levering) als voor jouw opwek (teruglevering).

Voor ieder uur salderen ze hierbij jouw verbruik met jouw opwek. Indien je meer hebt verbruikt dan opgewekt, betaal je voor de overblijvende volumes de corresponderende uurprijs. Indien je meer hebt opgewekt dan verbruikt, dan krijg je de uurprijs vergoed voor de overblijvende volumes. Je betaalt alleen belasting over jouw netto verbruik per jaar.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over NextEnergy

Heb jij een vraag of opmerking over NextEnergy? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *