Alle informatie over EasyEnergy op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over EasyEnergy. EasyEnergy is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van EasyEnergy betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij EasyEnergy

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij EasyEnergy betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

Bij EasyEnergy betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald. Daarnaast betaal je bij EasyEnergy alleen 5 euro per maand abonnementskosten en hun opslag. Deze aanbieder levert zowel stroom als gas op basis van dynamische energietarieven.

Facts & figures EasyEnergy

Hieronder zie je in één oogopslag alles van EasyEnergy op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

voorschot
maandelijks

klantenservice

e-mail

leverkosten

€ 5 per maand

Facturatie bij EasyEnergy

Je betaalt telkens een voorschot voor de aankomende maand. Na afloop van iedere verbruiksmaand stelt easyEnergy het verschil vast tussen je werkelijke verbruik en het voor diezelfde verbruiksmaand gefactureerde voorschot.

Dit verschil over de vorige verbruiksmaand wordt verrekend met het te betalen vaste maandelijkse voorschotbedrag voor de komende verbruiksmaand. Zo reken je precies af wat je hebt verbruikt. Je rekening zal dus van maand-tot-maand verschillen.

Maandelijks ontvang je een voorschotnota met daarin een voorlopige afrekening van de leveringskosten en de netbeheerkosten. De verschuldigde energiebelasting wordt slechts eenmaal per jaar vastgesteld. Dit is door de overheid zo bepaald. Eén keer per jaar ontvang je een jaarafrekening waarop de overheidsheffingen en de regiotoeslag van gas afgerekend worden.
Jouw voorschot is opgebouwd uit de variabele leveringskosten, de vaste leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen.

Voor het vaststellen van het voorschot hanteert easyEnergy het indicatief leveringstarief dat je terugvindt in de welkomstbrief die je per mail van easyEnergy hebt ontvangen.

Salderen bij EasyEnergy

Ook bij EasyEnergy kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van EasyEnergy misschien net iets anders dan je gewend bent.

Bij aanbieder EasyEnergy werkt salderen als volgt:
Heb je zonnepanelen of een windmolen en lever je stroom terug aan het stroomnet? Dan krijg je bij EasyEnergy de inkoopprijs zoals die op het moment van terugleveren op de handelsmarkt voor stroom geldt. Hoe dat werkt lees je op de pagina over energie terugleveren.

De zelfopgewekte stroom via zonnepanelen en windmolens wordt gesaldeerd met je verbruik. Dit salderen gebeurt met het verbruik van elk uur 1-op-1 tegen de prijs van dat uur. En wat betreft de opslag: je betaalt opslag over het saldo van verbruik en teruglevering (ongeacht welke van deze twee de grootste is) in de betreffende maand.

Mocht je al over een batterij opslag beschikken en zelf kunnen bepalen wanneer je teruglevert, dan kan je natuurlijk salderen doen op het moment dat de prijs voor jou het meest gunstig is. Zo profiteer je nog meer van de inkoopprijs!

De vergoeding voor het terugleveren van stroom is de handelsprijs zoals die op het moment van terugleveren op de handelsmarkt voor stroom geldt. Dit is wat jij de ‘kale handelsprijs’ noemt. Dit bedrag wordt iedere maand op je maandnota verrekend met hetgeen je betaalt voor de energie die je van ons hebt afgenomen.

Ook de belastingen en overheidsheffingen die je betaalt over de bij easyEnergy afgenomen energie worden verrekend met de energie die je aan ons teruglevert. Dit bedrag wordt echter aan het einde van het jaar in een keer afgerekend en er wordt alleen verrekend voor zover je ook daadwerkelijk belastingen en heffingen hebt afgedragen.

Indien je meer teruglevert dan je verbruikt, dan kun je dus het volledige bedrag dat je in dat jaar hebt betaald aan belastingen en heffingen wegstrepen, maar je krijgt geen belastingen en heffingen vergoed over alles wat je daarboven nog hebt teruggeleverd. Je komt dus dan in feite op nul uit.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over EasyEnergy

Heb jij een vraag of opmerking over EasyEnergy? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *