Alle informatie over Groenestroom Lokaal op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over Groenestroom Lokaal. Groenestroom Lokaal is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van Groenestroom Lokaal betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij Groenestroom Lokaal

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij Groenestroom Lokaal betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

Bij Groenestroom Lokaal betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald. Daarnaast betaal je bij Groenestroom Lokaal leverkosten. Deze aanbieder levert zowel stroom als gas op basis van dynamische energietarieven.

Facts & figures Groenestroom Lokaal

Hieronder zie je in één oogopslag alles van Groenestroom Lokaal op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

geen voorschot
maandelijks

klantenservice

chat
e-mail

leverkosten

€ 5 per maand

Facturatie bij Groenestroom Lokaal

Je betaalt bij Groenestroom Lokaal altijd een maandbedrag als energievoorschot voor de komende maand. Groenestroom Lokaal stuurt twee weken voor de start van energielevering een eerste factuurmail met een iDEAL-betaallink. Hierna zullen alle maandbedragen automatisch rond de 25e van elke kalendermaand geïncasseerd worden. Heb jij gekozen voor handmatig betalen met iDEAL, dan ontvang jij elke 23e van de maand een factuurmail met een persoonlijke betaallink.

Salderen bij Groenestroom Lokaal

Ook bij Groenestroom Lokaal kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van Groenestroom Lokaal misschien net iets anders dan je gewend bent.

Bij aanbieder Groenestroom Lokaal werkt het als volgt:
Om een terugleververgoeding te krijgen zal je altijd meer moeten terugleveren aan het energienet dan dat jij zelf verbruikt in huis. Dit noemt Groenestroom Lokaal ‘netto teruglevering’. Heb jij minder teruggeleverd dan verbruikt, dan spreekt Groenestroom Lokaal over salderen en is er geen terugleververgoeding.

Voorbeeld: je verbruik is 1.000 kWh, totaal teruggeleverd 1.500 kWh, waardoor de netto teruglevering 500 kWh is. Allereerst zal Groenestroom Lokaal het verbruik van 1000 kWh salderen. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd streept Groenestroom Lokaal één kWh verbruikt weg. Één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst saldeert Groenestroom Lokaal het normaalverbruik en daarna het dalverbruik.

In jouw account laat Groenestroom Lokaal elke kWh teruggeleverd zien als een te salderen kWh. Na een jaar maakt Groenestroom Lokaal de jaarrekening op en wordt er gekeken of zij te veel kWh’s hebben gesaldeerd. Hiervoor voert Groenestroom Lokaal een herberekening uit om er voor te zorgen dat jij het juiste bedrag krijgt voor de netto teruggeleverde kWh’s.

Voor iedere kWh elektriciteit die je teruglevert aan het energienet ontvang je het actuele uurtarief inclusief belastingen (en inkoopkosten) in het kader van de salderingsregeling. Is er op de jaar- en/of eindrekening sprake van netto-teruglevering? Dan ontvang je voor de netto teruggeleverde hoeveelheid elektriciteit alleen het overeengekomen tarief per kWh, dus geen belastingen (en inkoopkosten).

In de bijlage van een jaarrekening staan de maandoverzichten hierop is het gewogen gemiddelde teruglevertarief over die maand weergegeven. Bekijk online een voorbeeld van de jaarrekening. In de MijnOmgeving op de pagina Energiekosten kan jij op de knop Energiekostentabel klikken om alle uurtarieven terug te zien.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over Groenestroom Lokaal

Heb jij een vraag of opmerking over Groenestroom Lokaal? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *