Alle informatie over ANWB Energie op één plek

Op deze plek verzamelen we alle relevante informatie over ANWB Energie. ANWB Energie is een van de enkele leveranciers van dynamische energieprijzen in Nederland. Met een energiecontract van ANWB Energie betaal je de daadwerkelijke prijs per kWh die geldt op het moment dat je stroom verbruikt. In één app vind je alles wat je nodig hebt: de huidige stroomprijzen, inzicht in je verbruik en slimme functies om te besparen op je energierekening.

De energieprijs bij ANWB Energie

In onderstaande grafiek zie de energieprijs die je vandaar bij ANWB Energie betaalt. Dit is de prijs inclusief alle belastingen, dus de prijs die je als klant betaalt.

Bij ANWB Energie betaal je de inkoopprijs die op de beurs wordt bepaald. Daarnaast betaal je bij ANWB Energie vaste kosten. Deze kosten bij ANWB Energie zijn 7 euro voor elektriciteit en 7 euro voor gas. ANWB Energie levert zowel stroom als gas op basis van dynamische energietarieven.

Facts & figures ANWB Energie

Hieronder zie je in één oogopslag alles van ANWB Energie op een rij. Zo vergelijk je makkelijk alle dynamische energieleveranciers in Nederland.

factuur

voorschot
maandelijks

klantenservice


e-mail

leverkosten

€ 7 per maand

Facturatie bij ANWB Energie

Bij ANWB Energie is het maandbedrag is een voorschot op je werkelijke energiekosten in een jaar. Zo voorkomen ze dat je elke maand een ander bedrag op je factuur krijgt.

ANWB Energie berekent je maandbedrag met jouw (opgegeven) verbruik en met een zo goed mogelijke schatting van de (door alle leveranciers) verwachte inkoopprijzen. Zo willen ze bij ANWB Energie ervoor zorgen dat alle vaste maandbedragen die je betaalt precies jouw werkelijke energiekosten in dat jaar gaan afdekken.

Salderen bij ANWB Energie

Ook bij ANWB Energie kun je salderen en terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige dingen werken door de dynamische stroomprijzen van ANWB Energie misschien net iets anders dan je gewend bent.

Bij aanbieder ANWB Energie werkt salderen als volgt:
Voor iedere kWh elektriciteit die je teruglevert aan het energienet ontvang je het in dat uur geldende stroomtarief inclusief belastingen en inkoopkosten.

Als je meer teruglevert dan je verbruikt van het net, dan is er op de jaar- en/of eindrekening sprake van een zogenaamd overschot. Je ontvangt over de extra kWh die je teruglevert (dus: bovenop wat je over het jaar bekeken hebt verbruikt) alleen het in die uren geldende stroomtarief exclusief belastingen en inkoopkosten.

Bekijk ook de uitlegpagina van ANWB Energie over terugleveren.

Artikelen over dynamische energieprijzen

Geef je mening over ANWB Energie

Heb jij een vraag of opmerking over ANWB Energie? Laat ‘m hieronder achter. We lezen ze graag.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

2 reacties op “ANWB Energie

  1. Werner Mostert jan 8, 2024

    De inkoopkosten voor ANWB bedragen € 0,0484 per kWh en € 0,05911 per kuub gas (incl. btw) in 2024

  2. Fred Wittkampf jun 16, 2024

    Het is veel te moeilijk om op uw site de opbouw van de totale stroomprijs van te vinden.