Betalen om stroom terug te leveren? Dacht het niet! Sterker nog: je kunt zelfs een zakcentje verdienen door je zonnepanelen uit te zetten. Hoe dat werkt, dat hoor je in deze aflevering van de Groene Nerds!

Terugleverkosten bij zonnepanelen? Negatieve energieprijzen? Er lijken steeds meer redenen te zijn om je zonnepanelen soms uit te zetten. Maar hoe zit het nu echt? Dat leggen Aljo en Danny vandaag uit.

En als je dan je zonnepanelen uit wilt zetten, hoe doe je dat dan? Samen met de community is er op de website een dossier met handleidingen voor verschillende merken zonnepanelen, die vertellen hoe je handmatig en geautomatiseerd je zonnepanelen uit kunt zetten. Wel zo handig! Zeker als er negatieve energieprijzen zijn, want dan zorg je dat je niet hoeft te betalen om stroom terug te leveren!

We staan echt nog aan het begin. Het slim uitzetten van omvormers is vaak niet makkelijk. Uitzondering daarop is Zonneplan die met haar Zonneplan One omvormer automatisch voor alle klanten de zonnepanelen uitzet bij negatieve dynamische energieprijzen. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Helemaal bijzonder is dat de Zonneplan One omvormer net als de Nexus thuisbatterij verbonden is met Powerplay, het systeem van zonneplan dat inspeelt op onbalans. Zo kun je betaald krijgen, voor het uitzetten van je zonnepanelen! Dat is helemaal leuk. Het kan wel zo’n 70 euro per jaar opleveren. Hoe dat werkt, daarover vertellen we vandaag in deze aflevering.

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door 💚 Zonneplan!

Bekijk de aflevering

Of luister via je favo podcast app

Shownotes

Relevante kijktips

Hoofdstukken

00:00 Welkom
04:00 Waarom je zonnepanelen uitzetten?
06:37 Aljo bouwt een energiecentrale thuis
09:10 Update over de Nexus & Powerplay
12:40 Betalen om terug te leveren?
17:20 Kosten voor energieleveranciers nemen toe
19:25 Negatieve prijzen komen steeds vaker voor
21:00 Zonnepalen uitzetten is duurzaam
23:00 Manieren om je omvormer uit te zetten
27:23 De Zonneplan One
29:42 Geld verdienen met je zonnepanelen uitzetten
30:25 Verwachte inkomsten van de Zonneplan One
35:30 Wat als je al een andere omvormer hebt?
37:25 Je kunt niet alles hebben

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *