Welkom bij de eerste aflevering van ons vierluik over thuisbatterijen! Met dank aan sponsor Zonneplan bijten Aljo en Danny zich de komende tijd vast in de wereld van thuisbatterijen. In deze eerste aflevering gaan we in op wat thuisbatterijen zijn, wat ze kunnen de rol die ze kunnen spelen in de energietransitie, en gaan we in op of je auto de thuisbatterij van de toekomst is.

Een thuisbatterij, vaak gebruikt in combinatie met zonnepanelen, slaat zonne-energie op voor later gebruik, wat bijdraagt aan energieonafhankelijkheid en het verminderen van belasting op het elektriciteitsnet. Mensen overwegen thuisbatterijen omwille van duurzaamheid, door maximaal gebruik te maken van hernieuwbare energie, en voor financiële voordelen, vooral nu de salderingsregeling wordt afgebouwd.

Daarnaast kun je met thuisbatterijen geld verdienen door in te spelen op dynamische energieprijzen en onbalansmarkten. Door bij lage prijzen op te laden en bij hoge prijzen te ontladen kun je verdienen met energieprijzen.

Thuisbatterijen bieden ook autonomie en betrouwbaarheid bij stroomuitval en trekken technologie-enthousiastelingen aan. De toekomstige rol van elektrische auto’s als thuisbatterijen blijft onzeker, gezien de huidige beperkingen in infrastructuur en technologie, en de opkomst van solid-state batterijen.

Bekijk de video

Of luister via je favoriete podcast app

Hoofdstukken

00:00:00 – Welkom bij het vierluik over thuisbatterijen
00:05:33 – Waarom een thuisbatterij?
00:07:31 – De redenen om een thuisbatterij aan te schaffen
00:13:45 – Hoe werkt een thuisbatterij?
00:13:54 – Autonomie: kun je met een batterij off-grid?
00:16:20 – Een thuisbatterij als noodstroomvoorziening
00:17:30 – Geld verdienen met een thuisbatterij
00:18:15 – Thuisbatterij en salderen
00:21:09 – Hoe helpt een thuisbatterij je te verduurzamen?
00:29:19 – Waar staan we met de adoptie van de thuisbatterij?
00:30:49 – Vehicle2grid: worden auto’s thuisbatterijen?

Shownotes

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *