Beste boeken over duurzaamheid op één plek

23 juli 2020

Logo YouBeDo.In onderstaand overzicht verzamel ik de beste boeken over duurzaamheid. Duurzaam leven, wonen en werken is niet

 

altijd vanzelfsprekend. Door veel te lezen kom je meer te weten over duurzaamheid. Ik in ieder geval wel! Door te bestellen bij YouBeDo draag je meteen bij aan een betere wereld. Tot 12% van je aankoop gaat namelijk naar een goed doel dat jij kiest!

Boeken over duurzaamheid

Duurzaam is een breed begrip. Daarom staan er verschillende boeken over duurzaamheid door elkaar. De meeste heb ik natuurlijk zelf gelezen of over gehoord via (betrouwbare) bronnen. Bij elk boek probeer ik een korte alinea te schrijven, zodat je weet waar het over gaat. Heb jij tips of aanbevelingen? Laat het me dan weten via mijn contactformulier. Je kunt ook altijd naar mijn Podcast over duurzaamheid luisteren.

Dit is een goede gids (Marieke Eyskoot)

Dit boek (ik heb editie 2017) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Op deze manier pas je duurzaamheid heel makkelijk toe. In de nieuwe editie (januari 2020) is de adreslijst actueel gemaakt en staan er nieuwe feiten en cijfers in.

Bestel op YouBeDo

Het recht van de snelste

In dit boek van Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet in op de vraag: van wie is de straat? Niet direct een boek dat over duurzaamheid gaat, zou je zeggen. Maar toch spelen de keuzes die gemaakt zijn rondom ons vervoer (auto, trein, vliegtuig, fiets) mee in ons dagelijks bestaan. Had dat anders gekund? Zeker! Je leest het in dit boek.

Bestel op YouBeDo

Hoe gaan we dit uitleggen

In dit boek beschrijft Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Dit boek zet duidelijk op een rij in welke situatie we ons nu bevinden. Maar er is hoop: achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op aarde schrijven we zelf.

Bestel op YouBeDo

 

CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!

In dit boek van Rob van der Rijt wordt uitgelegd hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verduurzamen. Zeker een aanrader voor de ondernemers en zakelijke lezers!

Bestel op YouBeDo

EcoPostief in 5 stappen

Doeboek van Babette Porcelijn voor een duurzaam dagelijks leven.

Bestel op YouBeDo

De Bosatlas van de Duurzaamheid

Eerste hulp bij Duurzaamheid. Hoe zit het met de invloed van mens op aarde?

Bestel op YouBeDo

Gewoon goed

Jouw koopgids voor een mooiere wereld door Karen Kammeraat. Een duurzame bestaan wordt in dit boek vertaald naar een ‘mooiere wereld’. Een boek voor als je wil bijdragen aan die wereld door bewuster te winkelen. Maar waar vind je de producten die bijdragen aan een mooiere wereld, en hoe herken je ze? Daar geeft deze koopgids antwoord op.

Bestel op YouBeDo

Laat je reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *